21 Σεπτεμβρίου, 2018

Άρθρα

Επιστροφή
 
+ + -
Άρθρο του υποψήφιου βουλευτή ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης, Γιώργου Ορφανού στην εφημερίδα Karfitsa με τίτλο "Η διακυβέρνηση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια και προγραμματισμό"
Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

 

 

Σε μια εποχή όπου ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα δίνει λύσεις στα τρέχοντα ζητήματα, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι ζητούν από τους πολίτες να τους δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία για να διαχειριστούν την τύχη της χώρας.
Πρόκειται για τους ίδιους ανθρώπους, οι οποίοι πριν να αναλάβουν την εξουσία υπόσχονταν ότι θα σκίσουν τα μνημόνια και ότι θα καταργούσαν όλα τα προαπαιτούμενα των μνημονίων.
Είναι αυτοί που πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεσμεύονταν μεταξύ άλλων για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την θέσπιση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε 300.000 νοικοκυριά.
Δυστυχώς, οι υποσχέσεις αυτές αποδείχθηκαν κενό γράμμα, εξαιτίας του νέου μνημονίου που υπέγραψε η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά την «σκληρή»  διαπραγμάτευση που υποτίθεται ότι προηγήθηκε.
Αποτέλεσμα αυτής της δήθεν επιτυχούς διαπραγμάτευσης είναι η υποθήκευση του μέλλοντος των επόμενων γενιών.
Ο λογαριασμός της επτάμηνης διακυβέρνησης είναι πολύ ακριβός για την χώρα και ανέρχεται στα 86 δις ευρώ.
Αναρωτιέται κανείς πόσο ακριβότερο θα ήταν το τίμημα αν η διαπραγμάτευση δεν είχε αίσιο αποτέλεσμα, όπως συνηθίζει να υποστηρίζει ο κ. Τσίπρας.   
Λίγες ημέρες πριν την προσφυγή στις κάλπες, η ίδια πολιτική ομάδα μοιράζει και πάλι υποσχέσεις, ζητώντας εκ νέου την ψήφο των πολιτών.
Όμως τώρα, οι πολίτες έχουν αποφασίσει να γυρίσουν την πλάτη στις Σειρήνες της  Αριστεράς, καθώς διαπίστωσαν ότι η διακυβέρνηση της χώρας απαιτεί σοβαρότητα, συνέπεια και προπαντός, προγραμματισμό.
Το πείραμα της αριστερής παρένθεσης έλαβε τέλος.
Οι πολίτες δεν θα εμπιστευτούν το μέλλον τους σε εκείνους που απέδειξαν ότι θυσιάζουν τα πάντα στο βωμό των κομματικών σκοπιμοτήτων.
Οι Έλληνες επενδύουν το αύριο σε εκείνους που αγωνίζονται για το εθνικό συμφέρον και βάζουν πάνω απ’ όλους και όλα την πατρίδα.
Η ΝΔ μπορεί να οδηγήσει και πάλι τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και των ίσων ευκαιριών.
Ας μην χάσουμε την ευκαιρία που έχουμε.
Το οφείλουμε σε εμάς και κυρίως στα παιδιά μας.   
Επιστροφή
 
 


Γεώργιος Ορφανός